Sunday, February 21, 2010

Penjantan baru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fuhh..ble ingat balik, banyak tul yang aku wat time cuti seminggu baru ni..hehehe..antaranya ialah jalan-jalan cari ayam..hehehehehe..

bukan pe, aku kne cari penjantan ayam ori memandangkan penjantan lama da tue n penjantan botak yang aku gune sebagai pengganti terlalu besar dan berat..abes luke2 badan ayam betine..so kne cari ayam laen ganti die..

so mak aku pon kol la membe die yang ader bela ayam..bincang pnye bincang, aku, angah n mak g la uma die..bile sampai, mak ai banyaknye ayam die!!!!!!! hehehe.. macam macam ade..serama, sabung, kacuk, ori, kacukan hutan, seme ader.

pas g reban die, die tunjuk due eko ayam jantan..same je rupe die..cam ayam hutan sket sebab ade putih kat telinge die..die kate keturunan ayam hutan..aku pon terkam la seko yang mude..seko lagi tu tue sket sebab taji da panjang..hehehehe..

lupe lak nk cite..yang jg ayam ni bukan membe mak, tp anak die..so kitorang dok ler sembang pasal ayam sket..hehehehe..sembang punye sembang, rupe-rupenye umur die same ngan aku..lg la seronok bersembang..

kitorang bukan cakap kosong je tp cube membina jaringan perniagaan..die da setuju nk supply telur ayam kat aku n pas menetas, die akan beli balik dari aku..hahahaha..kan da bertambah pelanggan aku tu..hehehe..alhamdulillah..

kat bawah ni gambar ayam tu..so sape yang tau bake ape ayam ni ley la bagitau aku..hehehe..rase cam kacuk ayam utan je..x kesahla asalkan jantan..tp angah kate cine x sk ayam hutan cam ni..btol ke? confius den..

tengah berkokok selepas menang bertempur nagn bute..datang2 je terus belage ngan penjantan kacuk kau..tapi berjaye diredakan..hehehehe

gambo ni clear sket

ngan betine kg ori aku..hehehe

2 comments:

  1. maksudnye ape 2 yek? ayam melayu tu ayam malai kai tu kan? kacuk ngan ayam hutan tu ke maksudnye? x berape phm teman..hehehe..sorii..

    ReplyDelete