Wednesday, September 17, 2014

jualan ayam

16/09/2014 1) en kamil dari bagan datoh perak - membeli ayam mutiara royal purple 2 bulan lebih 2) en mazdi dari sentul k.l - membeli ayam mutiara royal purple 2 bulan lebih 3) en razif dari semenyih selangor - membeli induk ayam bulu balik terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku.

Sunday, September 7, 2014

reban baru di bina

# cuti hujung minggu sabtu dan ahad aku habiskan masa dengan membina 1 reban baru untuk anak ayam aku..

2 hari pembinaan, inilah hasilnya (gambar di bawah)..

hujung minggu yang akan datang aku akan sambung lagi pembinaan sampai selesai..

1) hari pertama





2) hari kedua







Friday, August 29, 2014

jualan ayam

24/8/2014 

1) mr tan dari subang jaya selangor 
- membeli anak ayam kampung dan anak ayam mutiara biasa. 

30/8/2014

1) en nazri dari nilai negeri sembilan - membeli ayam mutiara royal purple 3 bulan & anak ayam mutiara biasa. 

 2) en razif dari ayer keroh melaka - membeli ayam mutiars biasa 2 bulan. 

1/9/2014

1) mr chandran dari bangsar k.l
- memborong semua anak ayam kampung ori aku..

terima kasih diucapkan pd pelanggan2 setia aku..

Monday, August 11, 2014

JUALAN AYAM

10/08/2014

1) en kamal dari dengkil selangor
- membeli ayam mutiara biasa dan ayam mutiara lavender

2) en hanif dari semenyih selangor
- membeli ayam mutiara royal purple dan ayam mutiara lavender

3) en othman dari hulu langat selangor
- membeli anak ayam mutiara biasa dan memborong semua anak ayam kg ori

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

Tuesday, August 5, 2014

AYAM MUTIARA ROYAL PURPLE UMUR 2 BULAN UNTUK DIJUAL

ada 20 ekor anak ayam mutiara royal purple umur 2 bulan untuk dijual..
harga bermula rm 25 / ekor umur 1 minggu..

harga untuk umur 2 bulan rm 45 / ekor..
harga akan meningkat setiap minggu..
warna ungu..
jarang didapati..
penghantaran pada hari ahad sahaja..

AREA SLIM RIVER, BEHRANG, TANJUNG MALIM, SLIM VILLAGE, TROLAK, BESOUT, SUNGKAI, BIDOR, TAPAH PERAK..
PUTRAJAYA, KUALA LUMPUR, KALUMPANG, BUKIT TAGAR,
BUKIT BERUNTUNG, RAWANG, SUNGAI BULOH, LEMBAH BERINGIN, SERENDAH SELANGOR 


COD : PUTRAJAYA DAN SLIM RIVER PERAK.. 


SEBARANG URUSAN HUBUNGI HASSAN SONS FARM :


SLIM RIVER = 012-6479908 (BOY) ATAU PUTRAJAYA = 017-5711019 (BOB) ATAU WHATSAPP = 013-6313588

Tuesday, July 15, 2014

jualan ayam dan gambar ayam mutiara putih bersih

27/07/2014

1) en hamzah dari seri kembangan k.l
- membeli anak ayam belanda dan anak ayam mutiara

21/07/2014

1) en zain dari kampar perak
- membeli anak ayam mutiara royal purple

20/07/2014

1) en din dari sentul k.l
- membeli anak ayam belanda

2) en iqbal dari seremban negeri sembilan
- membeli ayam sutera induk

3) adik hanif dari putrajaya
- membeli anak ayam mutiara biasa

 14/07/2014

1) en din daripada gombak selangor
- membeli anak ayam mutiara biasa dan anak ayam mutiara royal purple..

terima kasih diucapkan pada pelanggan aku..

di bawah ni aku nak kenalkan ayam mutiara putih bersih aku..
layan.....




Tuesday, July 8, 2014

JUALAN AYAM

7/7/2014

EN AZHAR DARI BIDOR PERAK
- MEMBELI ANAK AYAM KAMPUNG ORI

TERIMA KASIH DIUCAPKAN PADA PELANGGAN2 AKU..

Sunday, June 29, 2014

jualan ayam

29/06/2014 bersamaan 1 ramadan 1435

1) en khairuddin dari bidor perak
-  membeli anak ayam kampung ori & anak ayam mutiara biasa..

terima kasih diucapkan pada pelanggan aku..

Friday, June 27, 2014

pemangsa baru

baru2 ni banyak ayam aku yang terkorban..
aku tak tau ape yang mkn tp semua hilang kepala & tinggal badan je..
hai dugaan2...

puyuh putih dah menetas

aku beli dalam 12 ekor puyuh putih yang usia 1 minggu..
dalam 12 ekor tu, 2 ekor mati dan 10 ekor je yang membesar..
dalam 10 ekor tu pulak 6 ekor jantan dan 4 ekor je betina..
aku dah jual 5 ekor yang jantan..
so tinggal 1 jantan dan 4 ekor betina..
sehari dapat la 2 bijik telur..
so skrg dah ada dalam 20 bijik telur dia..
dan bacth pertama dah menetas 2 ekor..
alhamdulillah..
nnt dah membiak aku akan bukak untuk jualan..

Monday, June 23, 2014

jualan ayam

22/06/2014

1) en maliki dari shah alam selangor
- membeli ayam bulu balik remaja

2) en mustakim dari sungai buloh selangor
- membeli anak ayam mutiara lavender, royal purple dan biasa

3) en husni dari keratong pahang
- membeli anak ayam mutiara royal purple dan lavender

4) adik shazwan dari putrajaya
- membeli puyuh putih jantan

5) en azhar dari damansara selangor
- memborong semua anak ayam belanda

6) en shazri dari ampang selangor
- membeli anak ayam mutiara biasa, lavender dan royal purple

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

siapa2 yang nak anak ayam mutiara pelbagai jenis boleh call @ sms aku..
stok tengah ada..

Friday, June 20, 2014

TERKINI AYAM UNTUK DIJUAL DI HASSAN SONS FARM

1) ANAK AYAM MUTIARA BIASA KELABU
2) ANAK AYAM MUTIARA LAVENDER
3) ANAK AYAM MUTIARA ROYAL PURPLE
4) AYAM ARAB JANTAN DEWASA UMUR 3 TAHUN
5) ANAK AYAM BELANDA
6) ANAK DAN AYAM BULU BALIK REMAJA
7) AYAM MUTIARA LAVENDER & CORAL BLUE JANTAN REMAJA
8) AYAM SUTERA PUTIH DEWASA BARU MULA BERTELUR
AREA SLIM RIVER, BEHRANG, TANJUNG MALIM PERAK..
LEMBAH BERINGIN, SERENDAH, KALUMPANG, BUKIT TAGAR, BUKIT BERUNTUNG, RAWANG, SUNGAI BULOH DAN PUTRAJAYA SELANGOR

UNGGAS UNTUK DITUKAR SUKA SAMA SUKA

9) ANGSA BETINA PUTIH DARA UNTUK TUKAR DENGAN ANGSA PUTIH JANTAN REMAJA
10) AYAM BULU BALIK JANTAN HITAM REMAJA UNTUK DITUKAR DENGAN 2 EKOR AYAM KAMPUNG ORI BETINA DARA

URUSAN PENGHANTARAN PADA HARI AHAD SAHAJA..

CALL @ SMS DITALIAN :
BOY SLIM RIVER PERAK : 0126479908 @
BOB PUTRAJAYA : 0175711019 @ 
WHASSAP : 0136313588

Sunday, June 15, 2014

jualan ayam dan sedikit cerita incubator

# jualan ayam

15/6/2014

1) en rizal kot ( tak ingat nama ) dari bidor perak..
- memborong semua anak ayam kampung aku..

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

# incubator

nak cerita sikit tentang incubator aku..
setelah pulih dari kerosakan, incubator aku kini sarat dengan telur2 unggas aku..
cuma tinggal 30 bijik je lagi ruang kosong yang boleh diisi..
disini aku selitkan sikit gambar..
telur puyuh yang paling atas pun dah memenuhi 3 baris tray incubator..
rezeki ALLAH SWT.. ALHAMDULILLAH..


Sunday, June 8, 2014

semua unggas di farm aku tengah giat bertelor

sekarang musim semua unggas di farm aku giat bertelur..
antaranya :

1) ayam mutiara ( dapat 45 biji telur 1 minggu )
    a) ayam mutiara royal purple = 2 jantan & 3 betina
    b) ayam mutiara coral blue = 2 jantan & 4 betina
    c) ayam mutiara lavender = 2 jantan & 3 betina
    d) ayam mutiara pearl grey = 1 jantan & 4 betina

2) ayam belanda ( dapat 10 biji telur 1 minggu )
    a) ayam belanda biasa = 2 jantan & 5 betina

3) ayam bulu balik ( dapat 20 biji telur 1 minggu )
    a) ayam bulu balik biasa = 1 jantan & 7 betina
    b) ayam bulu balik putih = 1 jantan & 3 betina
    c) ayam bulu balik hitam = 3 jantan & 5 betina

4) ayam kampung ( dapat 50 biji telur 1 minggu )
    a) ayam kampung ori = 5 jantan & 30 betina

5) puyuh ( dapat 30 biji telur 1 minggu )
    a) puyuh biasa = 1 jantan & 6 betina
    b) puyuh putih = 3 jantan & 4 betina

6) angsa ( dapat 3 biji 1 minggu ) ( baru seekor je bertelur )
    a) angsa kelabu = 1 jantan & 1 betina
    b) angsa putih = 3 betina

7) ayam arab ( dapat 10 biji telur 1 minggu )
    a) ayam arab = 3 jantan & 2 betina


Sunday, June 1, 2014

jualan ayam dan sedikit cerita tentang puyuh putih

1 / 6 / 2014

1) en saravanan dari sungai buloh selangor
- memborong semua anak ayam mutiara, anak ayam belanda dan anak ayam kampung..

2) miss siew mei dari shah alam selangor
- membeli ayam sutera silkie..

3) en rashid dari putrajaya
- membeli puyuh putih jantan..

4) en hamidon dari tanjung malim perak
- membeli ayam bulu balik..

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

# puyuh putih

puyuh putih yang aku beli 2 bulan lepas dah mula bertelur..
kebetulan memang ada 5 pasang..
tak sabar nak biakkannya..



Friday, May 30, 2014

ayam mutiara dan ayam belanda mula bertelur kembali

kini ayam mutiara dan ayam belanda aku mula bertelur kembali dan ada yang dah menetas pun..
semua spesies bertelur..
siapa2 yang nak membeli anak ayam mutiara dan belanda bolehla call @ sms aku..
tp telur ayam belanda tak banyak, so stok agak terhad..

Sunday, May 18, 2014

JUALAN AYAM

18 / 5 / 2014

1) en damiri dari sungai buloh selangor
- memborong semua anak ayam belanda

2) en rizal dari putrajaya
- memborong semua anak ayam kampung ori pelbagai umur

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

Tuesday, May 13, 2014

ayam ayam untuk dijual sekitar slim river perak dan putrajaya dan ayam bulu balik untuk ditukar dengan ayam kampung ori

1) seekor ayam belanda umur 2 bulan..
- jantina tak pasti = rm 30 / ekor
2) 2 ekor ayam arab jantan remaja 

- umur 1 & 2 tahun = rm 45 / ekor
3) seekor ayam mutiara lavender jantan remaja

- umur 6 bulan = rm 60 / ekor 
4) seekor ayam mutiara coral blue jantan remaja
- umur 6 bulan = rm 70 / ekor
5) seekor ayam mutiara royal purple umur 4 bulan
- jantina tak pasti = rm 75 / ekor
6) seekor ayam mutiara biasa umur 2 bulan
 - jantina tak pasti = rm 20 / ekor
7) 4 pasang ayam bulu balik remaja
- umur 4 bulan = rm 45 / ekor
 

8) saya nak tukar angsa putih betina dara saya
dengan angsa putih jantan remaja (tukar suka sama
suka seekor dengan seekor),

9) saya nak tukar ayam bulu balik hitam remaja

saya.. (tukar sepasang ayam bulu balik remaja
dengan 4 ekor ayam kampung dara)..
ada 4 pasang sahaja..

 
AREA SLIM RIVER, BEHRANG, TANJUNG MALIM, SLIM
VILLAGE, TROLAK, BESOUT, SUNGKAI, BIDOR, TAPAH
PERAK..
PUTRAJAYA, KUALA LUMPUR, KALUMPANG, BUKIT TAGAR,
BUKIT BERUNTUNG, RAWANG, SUNGAI BULOH, LEMBAH
BERINGIN, SERENDAH SELANGOR
COD : MASJID PUTRA, PUTRAJAYA DAN PETRONAS @ TOL SLIM RIVER PERAK..


TERDAPAT PELBAGAI JENIS AYAM..
SEBARANG URUSAN HUBUNGI HASSAN SONS FARM SLIM
RIVER (SLIM VILLAGE) = 012-6479908 (BOY)
ATAU PUTRAJAYA = 017-5711019 (BOB)

Sunday, May 11, 2014

masalah yang di hadapi

sekarang aku ada beberapa masalah yang dihadapi..

1) incubator rosak
- incubator aku rosak , so kesemua telur ayam aku sebanyak hampir 300 bijik tak menetas..
- tiada stok anak ayam menetas dah sebulan..

2) ayam kena makan ular sawa
- anak ayam berumur 1 bulan yang menetas sebelum incubator rosak, habis kesemua kena telan dengan ular sawa..
- termasuk anak ayam sutera yang aku baru beli..

so buat masa ini aku tak dapat nak membekal kan anak ayam pada pelanggan2 aku..

Wednesday, May 7, 2014

angsa putih betina nak tukar dengan angsa putih jantan

aku ada seekor lebihan angsa betina tapi jantan tiada..
aku nak tukar suka sama suka dengan siapa2 yang ada angsa jantan putih remaja..
angsa betina ni masih dara dan belum bertelur..
area slim river, behrang dan tanjung malim perak..
call @ sms 012-6479908

Wednesday, April 23, 2014

puyuh putih baru beli

aku baru beli 12 ekor puyuh putih..
umur dah dekat 1 bulan..



Tuesday, April 22, 2014

ayam polish / poland putih baru beli

aku beli sepasang ayam polish / poland putih..
umur dalam 2 bulan..




Monday, April 21, 2014

jualan ayam

20 / 4 / 2014

1) en tamri dari sungai besi selangor
- membeli anak ayam kampung ori

Monday, March 31, 2014

JUALAN AYAM

30 / 03 / 2014

1) cik nurul dari sungai besi selangor
- membeli ayam mutiara royal purple remaja

2) en rashid dari banting selangor
- membeli ayam mutiara lavender remaja

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

Thursday, March 13, 2014

JENIS JENIS AYAM MUTIARA YANG ADA SELAIN CORAL BLUE, LAVENDER, ROYAL PURPLE DAN PEARL GREY

1) BRONZE



2) CHOCOLATE




3) BROWN




4) BUFF DUNDOTTE




5) VIOLET




6) SLATE




7) WHITE




8) BLONDE




9) BUFF




Sunday, March 9, 2014

JUALAN AYAM

# 09/03/2014

1) en rahim dari bangi selangor

- membeli ayam mutiara royal purple

2) en sham dari bidor perak

- membeli ayam mutiara coral blue, ayam mutiara royal purple, ayam mutiara biasa

3) en ehsan dari kampong gajah perak

- membeli ayam mutiara royal purple

# 11/03/2014

1) en hairul dari lembah beringin selangor
- membeli anak ayam mutiara royal purple remaja dan anak ayam kampung ori

2) en fahmi dari serendah selangor
- membeli anak ayam mutiara royal purple

# 16/03/2014

1) en kamil dari sungai besi selangor
- membeli anak ayam mutiara royal purple, ayam mutiara biasa dan anak ayam belanda

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

Monday, February 24, 2014

JUALAN AYAM

23 / 2 / 2014

1) en bard dari kajang selangor
- membeli anak ayam mutiara lavender

2) en asri dari cheras selangor
- membeli ayam mutiara biasa dan anak ayam kampung ori

3) en hazriq dari banting selangor
- membeli ayam mutiara induk

4) en latif dari shah alam selangor
- membeli anak ayam kampung ori

5) pn rosmaria dari gombak selangor
- membeli anak ayam mutiara biasa

6) en yusri dari bukit tagar selangor
- membeli anak ayam kampung ori 40 ekor

7) en haizir dari trolak perak
- membeli anak ayam belanda dan ayam mutiara royal purple

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

Thursday, February 20, 2014

AYAM MUTIARA ROYAL PURPLE UNTUK DIJUAL DI PUTRAJAYA DAN SLIM RIVER PERAK

ada beberapa ekor anak ayam mutiara royal purple..
harga mengikut umur..
harga bermula
rm 25 / ekor umur 1 minggu..

rm 35 / ekor umur 1 bulan..
rm 50 / ekor umur 3 bulan..
area slim river, tanjung malim, behrang, trolak, dan sungkai perak, bukit tagar, sungai buloh, rawang, bukit beruntung, serendah, lembah beringin selangor, putrajaya..
cod slim river perak dan putrajaya..
call @ sms..
stok terhad, siapa cepat dia dapat..

rare spesis..
gambar adalah induk..



Monday, February 3, 2014

jualan ayam

3 / 2 / 2014

1) pn aishah dari singapura
- membeli pelbagai jenis ayam mutiara dewasa seperti coral blue, royal purple, lavender dan pearl grey.

2) en ridzuan dari shah alam selangor
- membeli anak ayam mutiara pearl grey, lavender dan royal purple

3) en taufik dari negeri sembilan
- membeli anak ayam mutiara pearl grey dan royal purple

6 / 2 / 2014

1) en yazid dari penang
- membeli anak ayam bulu balik

8 / 2 /2014

1) en kamaruddin dari tanjung malim perak
- membeli anak ayam kampung ori


terima kasih diucapkan kepada semua pelanggan2 aku yang sanggup datang dari jauh2

Sunday, February 2, 2014

cara mengenal pasti jantina unggas dan suhu penetasan

1) ayam kampung biasa

2) burung lovebird (BUDGIES)


3) ayam mutiara dewasa


4) angsa



5) suhu penetasan unggas

Jenis Telur
Periode Inkubasi
Suhu (oC)
Stop Pemutaran Telur
Kelembaban (%)
Ayam
21 hari
38-39
hari ke-18
65-70
Kalkun
28 hari
38-39
hari ke-25
65-75
Itik
28 hari
38-39
hari ke-25
65-75
Bebek Menthok
37 hari
38-39
hari ke-34
65-75
Angsa
28-30 hari
38-39
hari ke-25
65-75
Love Bird
23 hari
37-38
hari ke-20
65-70
Pheasant
24-28 hari
38-39
hari ke-22
65-75
Merak
28-30 hari
38-39
hari ke-25
65-75
Puyuh (Bobwhite)
23-24 hari
37-38
hari ke-20
60-70
Puyuh (Coturnix)
17 hari
37-38
hari ke-14
60-70
Kenari
14 hari
37
hari ke-11
60-70
Merpati
17 hari
37-39
hari ke-14
60-70


SUMBER DARIPADA RAKAN BLOGGER..


Tuesday, January 28, 2014

ayam ayam untuk dijual

1) ayam bulu balik warna putih bersih

ada beberapa ekor..
umur 1 bulan = rm 40 / ekor
umur 2 bulan = rm 50 / ekor
warna putih bersih..
memang susah nak cari.




2) anak ayam kampung original

umur 2 minggu = rm 3.50 / ekor
umur 3 minggu = rm 4.00 / ekor (ada 15 ekor)
umur 4 minggu = rm 4.50 / ekor (ada 10 ekor)  
stok amatlah terhad..
harga sampai minggu raya cina sahaja..



3) anak ayam mutiara royal purple

ada beberapa ekor anak ayam mutiara royal purple (ungu)..
harga mengikut umur..
harga bermula
rm 25 / ekor umur 1 minggu..
rm 30 / ekor umur bawah 1 bulan..

rm 40 / ekor umur atas 1 bulan..
rm 50 / ekor umur 2 bulan..


4) puyuh (sold)

ada 4 pasang sahaja..
4 jantan dan 4 betina..
di jual berpasangan (kalau nak jantan lebih tak apa)..
puyuh dah nak bertelur..
harga rm 3.50 / ekor..
sepasang @ 2 ekor = rm 6..
area slim village, slim river perak..
puyuh pengambilan sendiri sahaja.




sebarang urusan call @ sms..
area slim river, tanjung malim, behrang, trolak, dan sungkai perak, bukit tagar, sungai buloh, rawang, bukit beruntung, serendah, lembah beringin selangor dan putrajaya..
# cod slim river perak dan putrajaya

boy = 012-6479908 (slim river) @ bob = 017-5711019 ( putrajaya) 

ayam mutiara sepasang untuk ditukarkan dengan seekor ayam belanda betina dara

saya ada 4 ekor ayam mutiara dewasa muda..
2 jantan dan 2 betina..
nak tukar sepasang ayam mutiara dengan seekor ayam belanda betina dara..

ayam mutiara masih belum bertelor, hampir bertelor..
siapa2 yang berminat boleh call @ sms..
area putrajaya, sungai buloh, rawang, bukit beruntung, lembah beringin, bukit tagar selangor dan tanjung malim, behrang, slim river perak..
siapa cepat dia dapat..
tukar suka sama suka..
gambar 1 contoh ayam mutiara yang saya ada..
gambar 2 contoh ayam belanda yang saya nak..


1) 

2)

Wednesday, January 22, 2014

jualan ayam

19/01/2014

1) ustaz husin dari sungai buluh selangor
- membeli anak angsa dan anak ayam mutiara royal purple

2) en kamal dari tanjung malim perak
- membeli anak ayam mutiara coral blue

3) cikgu ramesh dari slim river perak
- membeli anak ayam bulu balik

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku

Sunday, December 29, 2013

gambar ayam terbaru yang menetas di reban aku

1)  anak ayam mutiara coral blue ( ada 5 ekor )


2) anak ayam mutiara royal purple (ada 17 ekor)


3) ayam bulu balik putih (ada 2 ekor)


4) puyuh (ada 14 ekor)



5) ayam belanda putih (ada 3 ekor)





Thursday, December 26, 2013

jualan ayam

# 25/12/2013

1) en rizal dari ampang selangor
- membeli ayam bulu balik, ayam mutiara biasa, royal purple, lavender dan anak ayam belanda

2) en murugan dari klang selangor
- membeli anak ayam kampung ori umur 2-4 minggu


# 27/12/2013

1) en harun dari trolak perak
- memborong semua ayam bulu balik remaja


# 31/12/2013

1) puan mariam dari ipoh perak
-memborong semua anak ayam mutiara biasa umur 1 minggu

# 1/1/2014

1) en mazlan dari putrajaya
- memborong semua jenis anak ayam mutiara pelbagai umur

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

Sunday, December 22, 2013

jualan ayam

22/12/2013

1) en ramesh dari cheras kuala lumpur
- membeli ayam belanda jantan teruna

2) en kamal dari sungai buloh
- membeli ayam bulu balik remaja

terima kasih diucapkan pada pelanggan2 aku..

Thursday, December 19, 2013

anak ayam belanda dan anak ayam mutiara untuk dijual di putrajaya dan slim river perak

1 ) ayam belanda
ada beberapa ekor anak ayam belanda @ piru @ turkey untuk dijual..
harga bermula rm 13 / ekor umur 1 minggu..

2) ayam mutiara
ada beberapa ekor anak ayam mutiara biasa untuk dijual..
harga bermula rm 10 / ekor umur 1 minggu..
ada jugak anak ayam mutiara royal purple, lavender dan coral blue..

area slim river, behrang, tanjung malim, trolak perak, putrajaya, bukit tagar, bukit beruntung, rawang, serendah, dan sungai buloh selangor..

cod slim river perak dan putrajaya..

call @ sms 012-6479908 ( slim river perak ) @ 017-5711019 ( putrajaya )


Sunday, December 8, 2013

ayam sutera coklat, putih dan hitam untuk dijual

kawan aku ada nak jual ayam sutera dia..
umur 2 bulan lebih, area klang selangor..
harga rm 30 / ekor..
berat dalam 300 gram..
call @ sms mr ganesh = 016-2922762 (klang)




telur ayam jantan untuk dijual (SOLD)

ada sebijik..
sebesar telur puyuh..
sesuai untuk pengamal perubatan..
aku letak harga rm 50..
area slim river perak dan putrajaya